Recepten

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Saoto soep 1

Een van m’n favoriete soep recepten, soto ajam! Lekker gemakkelijk om te maken en het smaakt heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 2 tenen knoflook
– stuk gember (ongeveer 3 cm)
– 1 stengel citroengras, of citroengras uit een glaasje potje (van bijvoorbeeld Go Tan)
– 2 kipfilet
– 1,5 liter water
– 1 kippenbouillontablet
– 100-130 gram pandanrijst
– 4 eieren
– zakje selderij
– bakje taugé
– 1 citroen
– gebakken uitjes

Wat heb je nodig?
– Grote soeppan
– Snijplank

Soto ajam 2

  1. Snijd de gember in grove plakken (op deze manier zijn ze later gemakkelijk uit de soep vissen), kneus de knoflook en snijd deze door de helft. Kneus ook het citroengras (dit kun je doen door een knoop erin te leggen).
  2. Doe in een grote soeppan de gember, knoflook, het bouillontablet en het citroengras (verse of uit potje). Voeg hierbij 1.5 liter water en zet het vuur aan. Voeg naar smaak zout en peper toe (je zou ook wat sambal kunnen toevoegen, om het nog extra pittig te maken).
  3. Doe nu de kipfilet erbij, hierbij hoef je niet te wachten tot het water kookt. Als de soep eenmaal kookt, laat je de kipfilet 20 tot 25 minuten meekoken.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de eieren in 7 minuten hard.
  5. Na 20 tot 25 minuten haal je de kipfilet uit de soep, deze ga je vervolgens “plukken”. Dit doe je door de kipfilet met behulp van twee vorkjes uit elkaar te trekken. Op deze manier krijg je allemaal draadjes. Deze draadjes doe je terug in de soep.
  6. Spoel de taugé af met water en pluk de blaadjes selderij van de stengels.
  7. Om de soep gemakkelijk op te kunnen scheppen haal je de gember, het citroengras en eventueel de knoflook uit de soep.
  8. Nu kun je je bordje gaan opdienen! Doe onderop het bord wat van de pandanrijst met daar omheen de taugé. Hierover kun je de soep verdelen. Maak het af met wat blaadjes selderij, een schijfje citroen, wat gebakken uitjes en een eitje. Klaar is je soto ajam!

Soto ajam 3

Eet smakelijk!

Heb jij al een keer soto ajam gegeten, of zou je het wel een keer willen maken? Let me know!

14 gedachten over “Soto ajam (Indonesische kippensoep)”

  1. Sija zegt:

    Dit lijkt me zo lekker he, ik heb dit altijd al eens willen proberen! Bedankt voor het recept 😀 X

  2. Merel Teunis zegt:

    Heeeerlijk! Ik maakte dit vroeger altijd zelf, maar was dit recept eigenlijk alweer een tijdje vergeten. Binnenkort met mijn verjaardag maar weer wat gevulde kommetjes op tafel toveren! Thanks x

    1. Blogstertogo zegt:

      Ja, ideaal ook voor verjaardagen inderdaad. Lekker veel maken, en je hebt er geen omkijken meer naar!

  3. Cynthia zegt:

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het een keer proberen te maken 🙂

  4. Mylou zegt:

    Ahh, ziet er echt lekker uit Demi! Ik onthou ‘m 😀

  5. Floor zegt:

    Lijkt me heerlijk<3 btw ik heb je getagd voor de telefoontag<3

    1. Blogstertogo zegt:

      Dankje! Leuk dat je me hebt getagd, ga er zeker mee aan de slag!

  6. robin zegt:

    ziet er zo lekker uit <3 ga dit zeker eens proberen te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *